sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Maukas halloumi-perunasalaatti


Halloumi-perunasalaatti maistuu hyvin sellaisenaan tai seuraksi sopivat vaikkapa kanafileet. Tämä ruokaisa salaatti on noussut selkeästi suosikkiruokien joukkoon.

Halloumi-perunasalaatti

6-8 isoa perunaa viipaloituna (ei tarvitse kuoria, kunnollinen pesu riittää) Lajikkeena esim. Rosamunda tai kiinteä Niclole
400 g halloumia viipaloituna
oliiviöljyä
4-6 valkosipulin kynttä murskattuna
2 punaista chiliä suikaleina
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 salaattiruukku


Kastike

2-3 rkl basilikaa silputtuna
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 rkl sitruunanmehua
3 rkl oliiviöljyä


Laita viipaloitu halloumi kylmään veteen vuorokautta ennen, jotta liika suola häviää. Kaada vesi ennen paistamista pois ja lisää joukkoon valkosipuli, chili ja oliiiviöljy.


Viipaloi perunat ja lisää joukkoon valkosipuli, chili ja oliiiviöljy. Paista perunat molemmilta puolin pannulla rapeiksi ja lisää ne salaattipedille ja paista lopuksi halloumiviipaleet.


Sekoita sitten  kastikkeen ainekset keskenään ja lorauta seos salaatin, perunoiden ja halloumin päälle. Ja salaatti on valmis tarjolle! Tällä kertaa salaatin lisäksi tein kanafileitä, jotka paistoin valkosipulin jakevätsipuliseoksessa ja sitten haudutin fileitä 180-asteisessa uunissa valkoviinissä ja vedessä tunnin ajan.


Ei kommentteja: