![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOhi0RJ3ldb1tud6-YZhDif_SGfaOJiOBRDIu76J6JW5kDCf_OvcTxSW7PUdmmJRdmpYqDPGI5e0v3Bojzrx7mh-eOxykMFbznHUgNg46hAbBHGzt02KqOfsKoH8FxdIeOWFP4X_RaXtgw/s320/2010_04_23_kanavartaat.jpg)
Grillikauden avajaisiksi tein sitruunabroileria. Eli ensin valmistin broilerille marinadin, johon laitoin 2 rkl teriyakikastiketta, 3 rkl sitruunamehua, 2 rkl oliiviöljyä, 1 rkl juoksevaa hunajaa, 1 rkl soijaa, 1/2 tl inkivääriä ja 1 yksikyntinen valkosipuli murskattuna. Pieni varoituksen sana marinadista - se ei tuoksu eikä näytä tässä vaiheessa lainkaan herkulliselta, mutta maku grillauksen jälkeen on toista maata!
Kuutioin marinadiin broilerin, jota oli 4 rintafilettä eli noin 500 grammaa. Broileri oli marinadissa reilut 30 minuuttia. Toki liha saa maustua pidempäänkin, jos aikaa on eli sen voi laittaa maustumaan esimerkiksi edellisenä iltana. Sitten pujotin broilerin palat vartaisiin ja grillasin ne meheviksi. Niitä saa vahtia ja käännellä grillissä jonkin verran tarkkaan, etteivät kuivahda liikaa.
Broilerien seuraksi tein salaattia, jossa oli friseesalaattia ja villirucolaa, tummia rypäleitä ja kirsikkatomaattia halkastuina, mansikoita ja parmesanhiutaleita.
Salaattiin tein vinegrettikastikkeen, jossa oli 1/2 dl oliivioljyä, 2 rkl sitruunamehua, 2 rkl Dijon-hunajasinappia sekä ripaus mustapippuria ja suolaa.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgu0kTGjAtBt1WQ-Jw2LhidCUM8xpImuzpndRAhN8Zd_sMCMMiyLds-lrSaNbwhAfasO6C3WAcsRERv7YhmkKZNdJnuUpMiXJVdjWPn3y-p8ctJTBdFDe8Z6aPxCyfEwBBelD2QIetLecmd/s320/2010_04_23_kuohis.jpg)
Ruuan täydensi kupillinen espressoa kreikkalaisten Caprice-suklaakeksien kera. Mainio avaus maukkaaseen grillauskesään!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti