perjantai 23. huhtikuuta 2010

Grillikausi avattu!

Satoi tai paistoi, niin tänään perjantaina avataan grillikausi. Se päätettiin jo viime viikolla. Ei sentään satanut, ja lämpöasteitakin oli huikeat +5. Siis tuumasta toimeen. Valmistelut käyntiin ja grilli kuntoon eli kaasupullo vaihtoon ja grilli talviteloilta terassille.

Grillikauden avajaisiksi tein sitruunabroileria. Eli ensin valmistin broilerille marinadin, johon laitoin 2 rkl teriyakikastiketta, 3 rkl sitruunamehua, 2 rkl oliiviöljyä, 1 rkl juoksevaa hunajaa, 1 rkl soijaa, 1/2 tl inkivääriä ja 1 yksikyntinen valkosipuli murskattuna. Pieni varoituksen sana marinadista - se ei tuoksu eikä näytä tässä vaiheessa lainkaan herkulliselta, mutta maku grillauksen jälkeen on toista maata!

Kuutioin marinadiin broilerin, jota oli 4 rintafilettä eli noin 500 grammaa. Broileri oli marinadissa reilut 30 minuuttia. Toki liha saa maustua pidempäänkin, jos aikaa on eli sen voi laittaa maustumaan esimerkiksi edellisenä iltana. Sitten pujotin broilerin palat vartaisiin ja grillasin ne meheviksi. Niitä saa vahtia ja käännellä grillissä jonkin verran tarkkaan, etteivät kuivahda liikaa. 

Broilerien seuraksi tein salaattia, jossa oli friseesalaattia ja villirucolaa, tummia rypäleitä ja kirsikkatomaattia halkastuina, mansikoita ja parmesanhiutaleita.

Salaattiin tein vinegrettikastikkeen, jossa oli 1/2 dl oliivioljyä, 2 rkl sitruunamehua, 2 rkl Dijon-hunajasinappia sekä ripaus mustapippuria ja suolaa.

Ruokaa täydensi lämmin Campaillou-leipä sekä kahden juuston juustotarjotin Kantolan ruiskeksien kera. Ruokajuomana oli espanjalainen Marqués de Monistrol Winemakers Select Cava Brut -kuohuviini. Ihan kelpotavaraa.

Ruuan täydensi kupillinen espressoa kreikkalaisten Caprice-suklaakeksien kera. Mainio avaus maukkaaseen grillauskesään!

Ei kommentteja: