maanantai 5. huhtikuuta 2010

Sunnuntain sushit siirtyivät maanantai-iltaan

Perinteisesti teen suunnuntai-iltaisin sushia. Nyt sushit siirtyivät tähän maanantai-iltaan, jotta niistä saa seuraavaan päivään hyvät ja terveelliset eväät.

Perusohje sushien tekoon löytyy Tokyokanin sivuilta: http://www.tokyokan.fi/Sushiohje0907.pdf.

Sieltä saa sushiriisit ja muut tarvikkeet yhdellä kertaa. Toki tarvikkeita löytyy muualtakin.

Riisinkeitin helpottaa riisin keittämisessä, lisäksi tarvitset bambumaton, jolla rullailet sushirullat. Silikoninen matto temppuilee hiukan liikaa, joten itse luotan bambuun. Nigireissä apuna voi olla muotti tai sitten kelmu.

Perusohje on 3 mittaa riisiä ja saman verran vettä. Keitetty riisi laitetaan laakeaan astiaan jäähtymään ja siihen sekoitetaan kattilassa kuumennettu seos, jossa on 2 rkl sokeria, 3 rkl riisiviinietikkaa ja 1/2 tl suolaa. Sen jälkeen riisin annetaan jäähtyä.

Itse teen sushirullia, joissa on kurkkua ja toisissa avokadosuikaleita ja surimia. Lisäksi teen nigirejä, joissa on päällä jättikatkarapuja ja munaa. Helppoa ja vaivatonta.

Keitä riisi ajoissa, jotta se ehtii jäähtyä. Ja sitten vain suikaloit ainekset, painelet riisin palleroiksi (siihenkin on olemassa sopivia muotteja, joilla homa sujuu leikiten) tai norilevylle. Rullaukseen menee noin 20 minuuttia. Eli sushi on pikaruokaa parhaimillaan. Kevyttä ja terveellistä. Se säilyy myös mainiosti seuraavaan päivään.

Gourmet-sushiateriassa on tarjolla tuoretta tonnikalaa ja lohta, mutta sitä ei ole tarjolla tähän hätään. Pakastetonnikala maistuu minusta hiukan metalliselta, joten mieluummin jätän sen väliin.

Ei kommentteja: