![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhoPG55Nifh2CDxsT4PF5T61JJNMbb7-3YQsdt9OcfzwW1P08AvmEtNPFFJIXpcGnyz92Nqshl0a5yTKqNrsHvfS55MU8jUeaXmwxkvSknuXhUV5uefGRN94lgeUuIJxm60WMqT-qFe6bjG/s320/2010_04_05_sushien+teko.jpg)
Sieltä saa sushiriisit ja muut tarvikkeet yhdellä kertaa. Toki tarvikkeita löytyy muualtakin.
Riisinkeitin helpottaa riisin keittämisessä, lisäksi tarvitset bambumaton, jolla rullailet sushirullat. Silikoninen matto temppuilee hiukan liikaa, joten itse luotan bambuun. Nigireissä apuna voi olla muotti tai sitten kelmu.
Perusohje on 3 mittaa riisiä ja saman verran vettä. Keitetty riisi laitetaan laakeaan astiaan jäähtymään ja siihen sekoitetaan kattilassa kuumennettu seos, jossa on 2 rkl sokeria, 3 rkl riisiviinietikkaa ja 1/2 tl suolaa. Sen jälkeen riisin annetaan jäähtyä.
Itse teen sushirullia, joissa on kurkkua ja toisissa avokadosuikaleita ja surimia. Lisäksi teen nigirejä, joissa on päällä jättikatkarapuja ja munaa. Helppoa ja vaivatonta.
Gourmet-sushiateriassa on tarjolla tuoretta tonnikalaa ja lohta, mutta sitä ei ole tarjolla tähän hätään. Pakastetonnikala maistuu minusta hiukan metalliselta, joten mieluummin jätän sen väliin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti