maanantai 12. huhtikuuta 2010

Herkulliset pinaattiletut

Maanantaina oli vuorossa pinaattilettujen paistoa. Tällä ohjeella tulee noin 8 herkullista lettua:

4 dl rasvatonta maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
pussi pakastepinaattia sulatettuna
1 rkl rypsiöljyä
1,5 tl suolaa
1 tl sokeria
1 muna

Sekoita kaikki ainekset vispilällä ja paista. Paistamiseen voi varata vähän rasvaa, että letut saa helposti käännettyä. Ilmaan en ole uskaltanut vielä lähteä niitä heittelemään - ehkä kesällä ulkokeittiössä voisi sitäkin kokeilla. Kahdella pannulla paistaen letut valmistuvat vikkelästi.

Lettujen kanssa sopivat tuoreet porkkanapalat ja tietysti puolukkahillo. Voin taata, etteivät valmiseineksinä myydyt letut ole tämän parempia : ), eikä aikaakaan kulu kovin kauan. Edullinen, nopea ja maukas valinta arki-iltaan.

Jälkiruuaksi sopii hyvin jäätelö, jota on alkanut kulumaan kummasti ilmojen lämmettyä. Alkaa varmaan näkyä myös vyötäröllä pikkuhiljaa. Pitäisi vaan muistaa se Marttojen lausahdus: "Sekunti suussa ja vuosi vyötäröllä". Huh, huh...

Ja tähän on vielä jatkettava, että liikuntasektorilla on ollut tänään aika hiljaista, jos ei perinteistä aamujumppaa lasketa mukaan.

Ei kommentteja: