![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlAJNdTg3tnBt_60PcdVdBarNjxjevdUVZz9pf5VvF7kvEaf5gpZt245bSpu1EeXsQ8ah93nurSTZQtrCJ1y5aJgnRRlJrII-wJusximdmh7ATnFiSunlFBKpKga0uijhqWactGdRpYUkq/s320/riisinuudelit.jpg)
Kuntoilun jälkeen jatkoin kevyttä linjaa ja tein ruuaksi kala-riisinuudelisalaattia. Eli ensin laitoin pannulle 2 rkl oliiviöljyä, tilkan kalafondia ja valkoviiniä. Lisäsin joukkoon noin 250 g lohisuikaleita, 200 g isoja katkarapuja ja 150 g tonnikalaa palasina. Haudutin sekoituksen pannulla kypsäksi varovasti kaloja käännellen. Mukaan voi laittaa myös äyriäisiä ja muita mereneläviä.
Samaan aikaan keitin kattilassa 2 litraa vettä. Otin kattilan pois liedeltä. Laitoin sinne noin 200 g riisinuudeleita. Annoin nuudeleittein hautua kuumassa vedessä 4 minuuttia, jonka jälkeen huuhdoin ne kylmällä vedellä, etteivät ne tarkerru toisiinsa.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8TMHDNVsf-oEC9cRuHZrcg5emqcIGqVwmm4Uan42GncdgrjmOGMPSh75JqJwUNmuJWVPBq0grxtGZKvbHFnJMCSqn28t_7S3u3tT488teUytk5hne27MjKM38IDIz2Y0pco4plFc7qqkx/s320/kala-%C3%A4yri%C3%A4is-riisinuudeli.jpg)
Kolmannella levyllä pikkukattilassa kiehautin marinadin eli 1 dl vettä, 1 chilipalon pieniksi kuutioituna, 1-2 valkosipulin kynttä pieninä kuutioina, 2 rkl sokeria ja 6 rkl limetin mehua. Kun seos kiehui hetken, lisäsin joukkoon hienoksi pilkottuja kevätsipuleita ja tuoretta korianteria hienonnettuna sekä 2 rkl oliiviöljyä. Kiehautin marinadia hetken.
Kaadoin hautuneet nuudelit vuokaan ja päälle marinadin ja päällimmäiseksi kalaseoksen. Annos tarjoillaan haaleana. Ja hyvää tuli. Tätä voi syödä ronskimminkin ilman suurta ähkyä. Ja vaikka kuvasta näkyy aika kalpea ja sairaan näköinen annos, on ruoka sairaan hyvää : )!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti