![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDTQYKI_HTPbHo7N3xUawj_Kd7YIPs7ag403CwKUsRtYHrCAlM3Q7pblqvVqt75syhRkh6YV9QzQGhyphenhyphenmBnzGR9z0dtaL4tVU0m0vrpnbn3JbvOJnBLBaxTXWtiFkFVn_c6mL1XnGEWSfW5/s320/Zumba_logo-vert.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhU7_tX0xv3tEpOdUN0SXNzt-4l8rRFCUnzsIfgAEg5_TfRSy7_r6qw5kjgyi22Z9zaYglRvPEZkzg3ZF3uaiSy2GgWjA50qgCIpJUTh49L1ZVtcwC9BGUKxr9ceUTwDMhJk0B1aJ_lCedj/s200/Beto_stor_.jpg)
Zumban jälkeen maistui lasagne, jota tein eilen valmiiksi. Siitä riittää mainiosti kahteenkin ateriaan tai vaikkapa pakastimeen. Eli sitten ohjeeseen.
Ensin paistoin noin 500-600 grammaa paistijauhelihaa. Maustoin sen suolalla, oreganolla, valkosipulilla, pippurilla ja jauhelihamausteella. Samaan aikaan kuullotin kattilassa silputun sipulin ja murskatun valkospulin oliviiöljyssä. Sipulien joukkoon lisäsin 500 g tomaattimurskaa ja 400 grammaa herkkusieniä viipaleina sekä kasvisliemikuution. Lopuksi lisäsin paistetun jauhelihan kattilaan joukkoon ja sekoitin.
Sen jälkeen voitelin ison korkeareunaisen vuoan, jonne laitoin pohjalle neljä esikeitettyä lasagnelevyä siten, että levyt peittivät vuoan pohjan. Levyjen päälle laitoin puolet jauheliha-sieni-tomaattimurskaseoksesta ja ripottelin emmentalraastetta päälle. Sitten laitoin uuden kerroksen lasagnelevyjä, joiden päälle laitoin loput täytteestä. Ja jälleen juustoraastetta päälle. Sitten kolmas kerros lasagnelevyjä.
Sen jälkeen kuumensin kattilassa 5 dl ruokakermaa, jonne laitoin joukkoon 2 rkl venhnäjauhoja. Kun kerma oli kuplivan kuumaa, lisäsin joukkoon 2 dl juustoraastetta. Seoksen kaadoin lasagnevuokaan viimeiseksi levyjen päälle. Ja päällimmäiseksi ripottelin vielä juustoraastetta ja sitten 200 asteiseen uuniin puoleksi tunniksi.
Lasagnen kanssa sopivat hyvin perusvihannekset, kuten vihersalaatti, kurkku, tomaatti ja porkkanat. Ja sitten vain syömään ja täyttämään energiavarastoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti