perjantai 2. huhtikuuta 2010

Pääsisäisherkkuja pöytään

Pitkäperjantain herkkuruokana on karitsan sisäfileet valkosipuliperunoiden ja pariisin porkkanoiden kera täydennettynä punaviinipohjaisella kastikkeella. Ja kaikki valmiina puolessa tunnissa.
Tässä ohjeet:

VALKOSIPULIPERUNAT
Apetit-valkosipuliperunat (toim. huom. tämä ei ole product placementiä, muukin merkki kelpaa) ensin mikroon 10 minuutiksi täydellä teholla ja sitten 20 minuutiksi uuniin - asteita 225.

KASTIKE
Seuraavaksi kastike porisemaan hiljalleen, levy puolella teholla. Tässä vaiheessa oli aika avata ruuanvalmistusjuoma eli uusi-seelantilainen kuohuviini Lindauer, joka sopii läpi aterian. Mutta kastikkeeseen: laita kattilaan 1 dl Worcestershire-kastiketta, 1 rkl kasvisfondia, 3 rkl juoksevaa hunajaa ja 1 dl punaviiniä sekä 1 rkl vehnäjauhoja. Avasimme Itävallan tuliaisina hotelli Auhofin (Kaprunissa; linkki hotelliin löytyy blogista matkailun kohdalta) tarjoaman punaviinipullon kastiketta varten ja ruokajuomaksi. Itävaltalainen punaviini oli kohtuullisen kevyttä ja sopi hyvin kastikkeeseen ja tähän ruokaan. Punaviini oli nimeltään Blauer Zweigelt "Classic". Kastike sai porista rauhassa, kunnes muu ruoka oli valmista.

KARITSAN SISÄFILEET
Sitten karitsan sisäfileisiin. Niitä oli noin 450 g 4 hlölle. Sisäfileet olivat valkosipuli, persilja, oliviiviöljy, rosmariini -marinadissa läpi yön. Ennen paistoa irrotin kalvot, ripottelin suolaa ja mustapippuria. Paistoin sisäfileet noin 7 minuuttia molemmilta puolilta. Paistamisen jälkeen voitelin ne Dijonin hunajasinapilla ja päälle sirottelin persiljasilppua, johon oli lisätty 1 tl kuivattua rosmariinia.

PARIISIN PORKKANAT
Viimeiseksi keitin pariisin porkkanat (2 min.) ja annoin hautua vielä 3 min. ennen tarjoilua.

RUOKAJUOMAT
Kivennäisvettä - omatekoista ja ekologista : ), punaviiniä sekä kuohuviiniä.

Pakko myöntää, että ruoka onnistui loistavasti ja oli todella hyvää!

Aterian kruunasi jälkiruoka. Valitsin kevyen jäätelön espresson kera. Espresso-pavuista sen verran, että pavuilla tosiaankin on väliä. Cellini Prestigo 100% Arabico on hyvää laatua ja pehmeän samettista. Tätä saa myös Suomesta, mutta jos on suuntana Saksa, niin sieltä kannattaa ottaa espressopapuja mukaan, sillä sieltä saa 1,5 kg samalla hinnalla kuin Suomesta 0,5 kg.

Jälkiruokaa kruunasi hyvä kirja toisen espresso-kupillisen ja kuohuviinilasillisen kera...

Ei kommentteja: