sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Simat pullotettu ja tippaleivät testattu

Vappu saa tulla, sillä nyt siihen on valmistauduttu oikein kunnolla. Eilen lauantaina tein siman ja ostin aivan ihastuttavia neliskanttisia italialaisia lasipulloja vanhanajan korkeilla.

Keitin 2 litraa vettä, johon kaadoin 500 grammaa fariinisokeria. Sitten lisäsin 2 litraa keittämätöntä vettä ja kahden sitruunan mehun sekä herneen kokoisen palan tuorehiivaa joukkoon.

Annoin siman jäähtyä yön yli kattilassa huoneen lämmössä ja tänään pullotin siman. Kaadoin siman neljään lasipulloon, joihin pohjalle lisäsin 1 tl sokeria ja muutamia rusinoita.

Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko ja huoneenlämmössä noin kolme päivää. Laitoin yhden pullon jääkaappiin ja kolme pulloa jätin huoneenlämpöön. Nyt vaan odotellaan siman valmistumista : ). Keskiviikkona saamme ensimmäiset maistiaiset!

Seuraavaksi oli vuorossa tippaleipien testaus. Nekin on käytävä läpi, ettei vappuna tule pettymystä vääränlaisten tippaleipien vuoksi : ).

Hyvin objektiivisen testauksen voitti Perheleipurien tippaleipä, joka on mukavan hentoinen ja sopivan rapea sekä kauniin muotoinen ja värinen. Tomusokeria oli myös sopivasti ripoteltu päälle. Valioyksikö pääsi oikein kuvaankin.

Toisen sijan vei Primulan tippaleipä, joka on voittajaan verrattuna hieman robustimpi. Tästäkään ei vielä vapun vietto mene pilalle, jos näitä sattuu olemaan tarjolla. Kolmannen tilan vei Sinuhen tippaleipä ja auttamattomasti jumbosijalle jäi Fazerin luomus, jota ei edes ulkonäön perusteella voi luokitella tippaleiväksi. Tekijöillä on varmaan vappujuomat hatussa, kun moisia sotkuisia ja kovia taikinamöykkyjä hihnalle pursottavat.

Ei kommentteja: