sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Sunnuntain saldona 50 minuutin juoksulenkki

Vautsi, mikä viikonloppu. Aurinko paistaa jälleen. Aamujumppa ja kotitöitä ja sitten vaan ylös, ulos ja lenkille. Sunnuntaipäivän kuntoilusaldoksi tuli 50 minuutin juoksulenkki. Jalat olivat alkumatkasta hieman tahmeina, mutta kolmen kilometrin jälkeen juoksu alkoi taas kulkea. Eilisiltaiset askelkyykyt kahvakuulan kanssa tuntuivat vielä jaloissa, mutta tasavauhtinen juoksu herätti jalat pikkuhiljaa. On tosi kiva lähteä ulos juoksemaan, kun ei tarvitse enää pakata montaa vaatekertaa päällekkäin. On kevyt olo jo valmiiksi : ).

Tänään saa riittää yksi kuntoilukerta. Illalla korkeintaan venyttelyä, joka varmasti tekisi terää. Tuppaa vaan venyttelyt usein unohtumaan.

Lenkin jälkeen tein pitkästä aikaa pesto-mozzarella-täytteisiä kalkkunan sisäfileitä. Eli kannattaa ostaa sisäfileiden ns. häntäpalasia, sillä niihin saa parhaiten tehtyä terävällä veitsellä viillon kylkeen ja taskun, jonne laitetaan ensin reilu teelusikallinen pestoa ja sitten pala mozzarellaa. Taskut laitetaan kiinni cocktailtikuilla. Sitten fileet pyöritellään kanamunassa ja sitten laakealla lautasella, jossa on korppujauho-, parmesanraaste-, suola- ja pippurisekoitus. Sitten fileet paistetaan pannulla kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta. Loppukypsennys n. 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Lisukkeina voi olla riisiä tai perunoita ja keitettyjä vihanneksia. Salaattiin latoin tällä kertaa jääsalaattia, jonka joukkoon lisäsin kuutioidut tomaattilohkot, tummia rypäleitä, verigreipin ja pienet mozzarellapallot. Hyvää salaattimozzarellaa on esimerkiksi italialainen Ambrosi. Kastikkeena toimi jälleen saksanpähkinä- ja oliviiöljypohjainen kastike, vaikka salaatti oli jo itsessään niin maukas, ettei se paljon kastikkeita vaatinut.

Ruuan kanssa maistelin tällä kertaa itävaltalaista kuohuviiniä - Wienistä kotoisin olevaa Brut Excellentiä - Cuveé Grüner Veltliner Jahrgangssektiä. Viinissä oli erittäin hento vaalea väri; se on kuiva ja tuntui aavistuksen kovahkolta. Ei ihan yllä suosikkien joukkoon.

Ei kommentteja: