lauantai 3. huhtikuuta 2010

Nopeaa ja kevyttä vaivattomasti lauantaipäivään

Kala keventää ruokaa mukavasti. Nyt on tarjolla kylmää loimulohta parsakaalin ja porkkanoiden kera. Rasvanpolttolenkin jälkeen kevyt ateria maistuu hyvin.

Parsakaali keitetään runsaassa vedessä noin 10 minuuttia ja pakastepikkuporkkanat 5 minuuttia 1 dl:ssa vettä. Molemmat ilman suolaa.

Nälkäisille voi lisukkeeksi laittaa vielä steak-perunoita (valmispakaste), jotka valmistuvat uunissa 15 minuutissa. Perunoiden kanssa sopii kevyt ranskankerma ja vihannesten päälle muutama siivu parmesania, niin maistuva ateria on valmis. Punajuuri sopii myös hyvin tähän annokseen ja tuo lisää väriä lautaselle.

Kevyeen ruokaan sopii jälkkäriksi espresso kotitekoisten pikkupullien kera, vaikka mämmiäkin olisi vielä tarjolla. Kun leipoo pikkupullia pakastimeen, saa kahvikupillisen kera aina tuoretta pullaa vaivattomasti muutamassa minuutissa.

Ei kommentteja: