![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVL63l6B2eowGJF88fXG1dnNGmLXl0s87LKjuskcJq340ZV_nC69LaBbubzJahkeaeUbWlDkU6FCMD9O_PU6frYpcD2nKb3Mcq7L9XqT2v08mqUe5KmW_smCmqQYvrxfJ4RBitY7U9J2Xo/s320/2010_04_25_Wiener+schnitzel.jpg)
Tänään tein Wiener Schnitzeliä lohkoperunoiden ja salaatin kera. Talven hiihtolomareissu Kaprunissa kirvoitti mieliin, miten hyvältä Wiener Schnitzel olikaan maistunut laskettelupäivän lomassa. Leikkasin noin 500 g vasikan sisäfilettä palasiksi, jotka painelin ohuiksi muovikelmun välissä. Maustoin fileet molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Jauhotin ne venhäjauhoissa ja ravistelin ylimääräiset jauhot pois.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3KeghxA-mD18_KrqteC-0OrHPdssVWsTARqCjJg7JApwkjsRA1xsHorRb2DiIq3jOVo6gIgmdhn3OGtZxlWyyEEp8RP64fXIrGCIkgTlCnR9xCDEDM2BZToC2gbLUZZNfwkq4trh7mRW6/s200/136.JPG)
Sekoitin kanamunan ja kastelin pihvit ensin munassa, sitten korppujauhoissa. Annoin niiden seistä hetken leivinpaperilla, jotta leivitys kuivuisi. Sitten paistoin ne kullanruskeiksi ja rapeiksi molemmilta puolilta. Käytän paistamiseen rypsiöljyä ja lisäsin sitä paistamisen aikana, jotta sain niistä kauniinvärisiä. Tänään ne onnistuivatkin erittäin hyvin!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgb0tcMldXgSMB38y5RzRjm9hnGxOzrz5uErpczbggWjjoBkmpJc2d9YJ6TgFqxB3F4eRoV6UHzAZ6_8KykkNaA7TpiAIcU8XXJMIJ0Jtjk8n4WjyK3VPCWdz-eUJlXc0zfpx6-5yGfNhDu/s320/carrington+vintage+brut.jpg)
Sillä välin uunissa paistuivat lohkoperunat, jotka tarjoilin ranskankerman kera. Ja lisukkeeksi valmistin salaatin eli lehtisalaatin joukoon laitoin kirsikkatomaatteja, tummia rypäleitä ja Graviera-juuston palasia. Salaatin kastikkeena oli sama kuin perjantaina eli vinegrettikastike, jossa oli 1/2 dl oliivioljyä, 2 rkl sitruunamehua, 2 rkl Dijon-hunajasinappia sekä ripaus mustapippuria ja suolaa.
Ruokaa siivitti australialainen Carrington Vintage Brut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti