lauantai 10. huhtikuuta 2010

Kevätauringossa kiva kirmailla Havaijinleike mielessä

Lauantaina kevätaurinko ja 10 asteinen sää houkuttelivat juoksulenkille. 45 minuuttia rauhallisessa tempossa ja välillä pieniä spurtteja tekivät todella terää, vaikka aamulla olikin vielä raukea olo. Kyllä se vaan on niin, että ihminen on luotu liikkumaan luonnostaan luonnossa.

Ja sitten lenkin päälle kokkailemaan. Mikä sen nautinnollisempaa kuin hyvä ruoka ja juoma lenkin ja suihkun jälkeen : ).

Ruuanlaiton lomassa testailin uutta kuohuviinitulokasta (ainakin itselleni uusi) eli espanjalaista Raimatia. Ei hassumpaa paahdettujen cashew-pähkinöiden kera. Maku oli varsin ryhdikäs ja pullo tyylikäs - kyljessä Raimat kirjoitettuna kohokirjaimin.

Kuohuviiniä nautiskellessa valmistin Havaijinleikettä. Eli tarjolla oli 450 g vasikansisäfilettä. Leikkasin fileestä muutaman sentin paksuisia palasia, jotka nuijin kevyesti. Fileet maustoin suolalla ja pippurilla. Sitten jauhotin fileet kevyesti vehnäjauholla ja ravistin ylimääräisen jauhon pois. Tuohon lihamäärään riitti hyvin 1 rkl vehnäjauhoja. Leivitys pitää pihvit hyvin koossa ja säilyttää lihanesteen.

Sitten sekoitin kananmunan, jonka kaadoin laakealle lautaselle. Toiselle lautaselle laitoin noin 1/2 dl korppujauhoja. Kastelin pihvit ensin munassa ja sitten korppujauhoissa. Annoin fileiden seistä tovin leivinpaperin päällä, jotta leivitys kuivui. Kostea leivitys irtoaa helposti paistettaessa.

Paistoin fileet paistinpannussa kohtalaisella lämmöllä kullanruskeiksi ja rapeiksi, noin pari minuuttia molemmilta puolilta.

Lisukkeina oli keitettyjä porkkanoita, steak-perunoita ja salaattia eilisillalta. Ja tietysti Havaijinleikkeen päällä pitää olla tuoretta ananasta ohuina viipaleina sekä lime-hedelmää. Not bad : )!!
Aterian päätteeksi jälleen kupillinen pari espressoa ja Bonne Maman suklaisia keksejä. Näillä pärjätään taas iltaan. Sitten vaan ulos nauttimaan auringosta ja keräämään energiaa päivän muihin touhuihin.

Ei kommentteja: