lauantai 10. huhtikuuta 2010

Kanasalaattia ja belgialaista maalaisleipää

Torstaina ja perjantaina ei kilometrejä kertynyt matolla eikä maantiellä. No mitä pienistä. Lepokin tekee aina välillä hyvää ja erityisesti kohtuullisen kiireisen viikon päätteeksi. Perjantai-iltana oli hyvä vähän kohottaa tunnelmaa ja fiilistellä taas maukkaan kanasalaatin ja uunituoreen leivän parissa.

Kanasalaattia varten laitoin kulhoon sekaisin Frisee-salaattia, Lollo Russoa ja rucolaa, joiden joukkoon kuutioin mansikoita sekä lisäsin rasian puolitettuja kirsikkatomatteja sekä tummia rypäleitä. Viimeiseksi lisäsin joukkoon kaksi valmiiksi grillattua kanan rintapalasta, jotka pilkoin pieniksi palasiksi.

Salaattia täydentämään tein nopean öljypohjaisen kastikkeen, johon laitoin 1/2 dl saksanpähkinäöljyä, 1/2 dl oliiviöljyä, 1 rkl shampanjaviinietikkaa, 1/2 tl Dijonin sinappia sekä ripaus suolaa ja mustaa pippuria.

Salaatti oli valmis 10 minuutissa. Salaatin lisukkeena oli uunituoretta leipää - tällä kertaa belgialaista maalaisleipää ja Koivulan luomuperunarieskaa. Illanistujaiset ja salaatti-leipäpöydän täydensi lasillinen Lindaueria.
Kärtner Rahmleib ja Manchego -juustot, ruiskeksit ja rypäleet antoivat maukkaan loppusilauksen iltapalalle.
Tämä oli oiva tapa aloittaa rentouttava viikonvaihde ja päästää vapaalle, sillä turhan usein yksittäiset asiat viikolta jäävät pyörimään mieleen. Pitäisi muistaa Dag Hammarskjöldin sanat: "Älä punnitse jokaista askelta tielläsi - vain kauas katsoen pääset perille."

Ei kommentteja: