keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Munakasrullasta tuhti iltapala

Munasta on moneksi. Tänään tein niistä kalkkunalla ja tuorejuustolla täytetyn munakasrullan. Munakasta varten vatkasin 6 munaa ja lisäsin joukkoon 6 dl maitoa, 1 dl vehnäjauhoja ja 1 tl suolaa. Kaadoin seoksen leivinpaprilla vuorattuun korkeareunaiseen uunipannuun. Paitoin sitä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. 

Sillä aikaa valmistin täytteen. Eli sekoitin aurinkokuivatulla tomaatilla maustetun tuorejuuston joukkoon 3 rkl pestoa, 3 rkl hienonnettua tilliä ja noin 300 grammaa kalkkunaleikettä. Levitin seoksen munakkaan päälle ja käärin munakkaan rullalle pitkältä sivulta alkaen. Pinnalle ripottelin juustoraastetta ja munakas oli valmis.

Toki jos aikaa on, voi rullan työntää vielä hetkeksi uuniin, jotta juustoraaste sulaa. Ei hassumpi iltapala. Tosin tuorejuusto ja kalkkuna tekivät siitä aavistuksen liian suolaisen, joten ylimääräistä suolaa ei kannata lisätä valmistusvaiheessa. Melkein jättäisin suolan pois myös munakkaasta. Lisukkeeksi laitoin - tuhtia munakasta keventämään - tomaattia ja salaattia. 

Näillä eväillä jaksaa taas jumpata!

Ei kommentteja: