![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvRBj4A3SSw4dfRilGIvMgODDTNuX4HO_xSe2xZVKF_VaK-k6VWodzGns5JEFRebuvy06k0p8CEpPOGDPusYVpcTB5dRWidcceQ8T55M_QdoteQkIco6n3WQ2hSdtvurPBunuSpthxJREF/s320/2010_04_05_hyvaa+paasiasta+taulu.jpg)
Tänään oli vuorossa raclettea, joka on varsin nopea herkku. Keitetään vaan perunat. J
a muut ainekset pilkotaan ja laitetaan tarjolle, jotta jokainen voi ne itse paistella syömisen lomassa. Eli ensin kuoritaan kymmenkunta perunaa ja keitetään ne lohkoina. Neljälle henkilölle varasin 450 g naudan sisäfilettä, jotka leikkasin ohuiksi viipaleiksi, jotta ne paistuvat nopeasti raclettepannulla. Lisukkeina oli perunan lisäksi rasia isoja herkkusieniä, kirsikkatomaatteja puolitettuina, Kainuun juustoleipää kuutioina sekä porkkanoita suikaleina.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXcHVwRjCkRV4QuvuAOPIKvHPjd6hS3QAKS836QYopez6TMcummoa853gI2N7SezVT369NTxi6FZRSuoRYwqLRthDsizv8hW8sj-KtWPZNtOIzWjLPmaXyj101EihkO4-zMZF0SemxAXVD/s320/2010_04_05_Raclette.jpg)
Raclettejuustona oli tällä kertaa ranskalaista, vaikka itävaltalainen onkin suosikkini. Ranskalaisessa oli hieman kova jälkimaku, mutta se ei enää häirinnyt kuumennettaessa sitä. Maldon-suolaa voi laittaa erilliseen astiaan sormisuolaksi ja lisätä sitä mm. lihaan, jos juuston suolaisuus ei riitä. Raclettepannussa sulanut juusto sopii minusta erityisen hyvin perunoiden ja kasvisten päällä.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxIjZaKmGKz_BV-B0s-JWlN5FjIwa_B83o11fvgmL70X4WQxZlhvYQJ5yRv2CU_xQwVV2o_LrQah5dBcfRBdxskDKxHl9gdXEeCM2iH2RJwFpoQDsXap7VQ0U5Efhh5m3orlKYKgSloYst/s320/2010_04_05_RUOKAJUOMAT.jpg)
Ruuanlaittoviinininä toimi kuohuviini - tällä kertaa luxemburgilainen Cuvée de l'Ecusson - tuttavallisesti Bernard (Massard). Ruokajuomana toimi lahjaksi saatu italialainen punaviini Tedeschi Capitel San Rocco Rosso del Veronese 2003, joka on yleiskäyttöinen, kohtuu täyteläinen viini. Eli jokainen maistakoon itse : ) - De gustibus non est diputandum (toim. suom. Makuasioista ei sovi kiistellä).
Ja arvata saattaa mikä sopii jälkkäriksi - kupillinen espressoa tietysti. Myönnän, että sorruin myös pariin suklaakeksiin, koska kuohuviiniä oli vielä jäljellä ja keksit sopivat sen lisukkeeksi täydellisesti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti